L'inici

A l'iniciTot va començar l’any 1994 en el poblet pintoresc de la fotografia, Alforja, al Baix Camp.

Ja portàvem diversos anys de crisi en el cultiu principal -gairebé únic del terme municipal- l'avellana, les perpectives de futur eren molt dolentes i vàrem creure que calia buscar-hi alternatives.

A nosaltres se'ns va ocórrer que es podria expandir el cultiu del codonyer ja que era un arbre que en molt petita escala era present en totes les partides del terme i que resistia molt bé qualsevol excés de la climatologia: freds, calors, sequera...

A més a més, el seu fruit, el codony, era molt fàcil d'elaborar -totes les àvies feien el codonyat, a casa-. I, encara, el més interessant de tot, era el preu que assolia al mercat.

Sí, hi havia un marge comercial força atractiu!

Així que, a través dels serveis tècnics del sindicat Unió de Pagesos, confeccionàrem un projecte per a instalar un obrador per a l'elaboració artesanal de codonyat a les golfes de casa.

El juliol del 1995 obtinguérem tots els permisos administratius i sanitaris i començàrem l'aventura.

El nostre producte va agradar i aviat, el desembre, ampliàrem l'activitat a l'elaboració de melmelades i de torrons artesans.

Durant tots aquests anys hem anat creixent a poc a poc. Hem crescut a raó de la demanda que, només pel boca-orella -mai no havíem fet cap mena de publicitat- ens anava augmentant. Fins que...

(segueix a Ara.)